Tilaisuudet

Menneet tilaisuudet:

Kevät 2019

Pidän huolta -päivä tammikuussa 19.1.2019!

Kohti levollisempaa arkea – itsemyötätuntoa stressin ja vaativuuden tilalle

Itsemyötätunto tarkoittaa ystävällistä, hyväntahtoista ja hyväksyvää suhtautumista itseen. Itsemyötätunto parantaa tutkitusti elämänlaatua tuomalla helpotusta stressiin, ahdistukseen ja paineiden alla selviämiseen lieventämällä vaativuutta ja itsekritiikkiä. Se on taito, jota voi ja kannattaa harjoitella. Itsemyötätunto auttaa ymmärtämään ja kohtaamaan omia tunteita sekä vahvistamaan yhteyttä läheisissä ihmissuhteissa. Myötätunnon lisääntyminen elämässä kasvattaa tyytyväisyyden kokemusta ja auttaa selviämään stressaavasta elämänrytmistä – tai jopa muuttamaan sitä mahdollisuuksien mukaan. Näiden rohkaisevien, tutkimuksen vahvistamien ajatusten vuoksi haluamme pysähtyä koko päiväksi tutkimaan ja harjoittelemaan itsemyötätuntoa! Mukana päivässä myötätuntokeskeiseen työskentelyyn erikoistunut psykologi Ronnie Grandell.

Päivän aikana

 • Saat laadukasta tietoa itsemyötätunnosta sekä konkreettisia välineitä, joiden avulla voit vapautua liiasta vaativuudesta ja itsekritiikistä kulkien näin kohti levollisempaa ja lempeämpää arkea.
 • Opit ymmärtämään paremmin itseäsi ja löydät erilaisten harjoitusten kautta keinoja, joiden avulla rakentaa lämminhenkisempää ja kannustavampaa suhdetta itseesi, sisäistä jämäkkyyttä unohtamatta.
 • Tavoitat, millä tavalla itsemyötätunto voi olla avuksi ihmissuhteissa ja vahvistaa yhteyden kokemista.
 • Pääset nauttimaan Villa Wivin kauniista ympäristöstä, suussasulavista herkuista sekä Pidän huolta -päivän rohkaisevasta ja hellivästä tunnelmasta.
 • Sinulla on tilaa kohdata rauhassa itseäsi sekä kokea yhteyttä muiden läsnäolijoiden kanssa.

Asiantuntijapuhuja  ja järjestäjät

Päivän asiantuntijapuhujana on työterveyspsykologi ja johtajuuscoach Ronnie Grandell, joka on erikoistunut myötätuntokeskeiseen työskentelyyn. Ronnie on kirjoittanut suositut kirjat Irti itsekritiikistä (2018) ja Itsemyötätunto (2015). Ronniella on taito kuvata asioita kiinnostavasti, ymmärrettävästi ja konkreettisesti. Tutustu Ronnieen lisää täältä https://www.itsemyotatunto.com/bio–yhteyttauml.html

Päivän järjestää Pidän huolta Oy, Elli Jaanisalo (sosionomi, sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija) ja Noora Viitanen (psykologi, psykoterapeuttikoulutuksessa). Me järjestäjinä pidämme huolta päivän kiinnostavasta ja laadukkaasta sisällöstä, päivän sujuvasta kulusta sekä tunnelmasta, jossa mieli saa olla mahdollisimman joustava ja avoin pohtimaan sekä oivaltamaan. Teetämme päivän aikana harjoituksia, alustamme ja ohjaamme keskustelua sekä autamme kokoamaan päivän antia.

Aika ja Paikka

Pidän huolta -päivä järjestetään Tampereella lauantaina 19.1. klo 10-18 historiallisessa ja kauniissa Villa Wivissä (http://www.villawivi.com) Lapinniemen kylpylän kupeessa. Villa Wivi on rauhallinen, esteettinen ja elämyksellinen kokoustila.

Suosittelemme rakentamaan päivän ympärille hyvinvointia tukevan, levollisen viikonlopun. Puitteita sellaiselle tarjoilee esimerkiksi aivan vieressä sijaitseva Lapinniemen Kylpyä (Holiday Club Tampere, https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/tampereen-kylpyla/) tai lyhyen kävelymatkan päähän juuri valmistuva B&B Käpylä.

Päivän ohjelma

Päivä koostuu kolmesta työskentelyosiosta, joita rytmittävät tauot Villa Wivin herkkujen äärellä.

 • Päivän aloitus klo 10.00, jolloin tarjolla kahvia/teetä sekä pientä suolaista ja hedelmiä.
 • Työskentelyosio I: Tutustumme teemaan ja toisiimme sekä tunnustelemme omaa suhdettamme itsemyötätuntoon erilaisin keinoin.
 • Lounas: Nautimme Villa Wivin ruokaisasta salaattibuffet-pöydästä sekä herkullisesta jälkiruoasta kahvin/teen kera.
 • Työskentelyosio II: Psykologi Ronnie Grandellin luento. Opimme tarkemmin, mitä itsemyötätunto on ja millä tavoin sen vahvistaminen lisää hyvinvointia. Tutkimme itsemyötätuntoa sekä tunnetasolla että käytännön tekoina arjessa. Ronnie laajentaa aihetta myös kertoen, mikä on itsemyötätunnon vaikutus ihmissuhteisiin ja suhteessa oloon.
 • Iltapäivän välipalahetki: Raikasta smoothieta ja pientä suolaista.
 • Työskentelyosio III: Syvennämme teemaa keskustelemalla ja työstämme sitä, kuinka opittua voi viedä konkreettisesti omaan arkeen ja ihmissuhteisiin.
 • Päivän koontia. Lopetamme klo 18.00 mennessä.

Hinta ja ilmoittautuminen

129€ (sis. alv 24%) 1.12. mennessä paikan ostaneille
159€ (sis. alv 24%) 1.12. jälkeen paikan ostaneille (huom! Paikka ostettava viim. 6.1.)

Paikat ostetaan sähköpostitse pidanhuolta@pidanhuolta.fi.

Päivän osallistumismaksu sisältää kokonaisvaltaisesti hellivän ja oivalluksia mahdollistavan Pidän huolta -päivän, jonka aikana pääset syventymään hyvinvointia tutkitusti parantavaan itsemyötätunnon taitoon. Hintaan sisältyy Villa Wivissä valmistetut tuoreet ja herkulliset tarjoilut (kts. päivän ohjelma). Tarjoiluissa huomioidaan erityisruokavaliot.Ilmottauduttuasi mukaan saat muutaman päivän kuluttua sähköpostitse laskun, jossa on 14 vuorokauden maksuaika. Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt tulemaan paikalle, voit antaa tai myydä paikkasi eteenpäin. Paikkoja on vain 30 osallistujalle. Meille on tärkeää, että tunnelma säilyy turvallisena ja keskustelevana.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Syksy 2018/ Pidän huolta -illat

Syksyn 2018 Pidän huolta -illat järjestetään Tampereen Viinikassa viehättävässä kahvila Lillanissa  (os. Kurjentaival 35) torstai-iltaisin klo 18-20.30. Jokaisessa illassa käsittelemme valittua teemaa vierailevan asiantuntijapuhujan johdatuksella. Iltojen teemat löytyvät alempaa. Illat ovat avoimia kaikille kyseisistä aiheista ja huolenpidon näkökulmasta kiinnostuneille aikuisille.

Me järjestäjät toivomme, ettei tilaisuuksiin tulemisesta tarvitse etukäteen stressata. Huolehdimme kiinnostavasta ja laadukkaasta sisällöstä. Levollinen, mielen joustavuudelle ja pohdiskelulle tilaa antava tunnelma on meille tärkeää. Rauhoittavan ympäristön lisäksi pidämme huolta, että esimerkiksi läsnäoloharjoitukset ja kannustava keskustelu auttavat teeman työstämisessä. Iltaan voi osallistua itselle luontevalla tavalla.

Olet lämpimästi tervetullut!

Varaa paikkasi syksyn Pidän huolta -iltoihin! Jokaiseen iltaan mahtuu enintään 40 henkilöä. Paikkojen ostaminen tapahtuu sähköpostitse. Lähetä viesti pidanhuolta@pidanhuolta.fi ja kerro nimesi sekä mihin iltaan/iltoihin ostat paikan. Voit ostaa kerralla useita paikkoja samaan iltaan. Paikat eivät ole henkilökohtaisia, vaan ovella tulee ainoastaan tietää nimi, jolla paikka/paikat on ostettu. Saat muutaman vuorokauden kuluessa vastausviestin, joka sisältää laskun. Laskussa on 7 vuorokauden maksuaika. Paikka tulee kuitenkin olla maksettu ennen tilaisuutta. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, laitathan meille viestiä. Tutustu tästä tietosuojaselosteeseemme.

Illan osallistumismaksu 56 € (sis. alv 24 %) sisältää kahvin/teen sekä Lillanin herkullista pientä makeaa ja suolaista, erityisruokavaliot huomioiden. Ilta tarjoaa sinulle kiinnostavan asiantuntijaluennon, harjoituksia, joita voit hyödyntää myös illan jälkeen, sekä ohjattua yhteistä keskustelua.

 

6.9. Omannäköinen elämä

Millaisin valinnoin rakennan minulle sopivaa ja omannäköistä elämää, joka myös tuntuu merkitykselliseltä?
Miten voin tehdä tietoisia valintoja sekä arjessani että elämäni risteyskohdissa?
Mistä saan varmuutta elämäni valintoihin?
Illan vieraileva asiantuntijapuhuja Marjaana Herlevi on KM, opinto-ohjaaja, motivaatiovalmentaja, yrittäjä ja tietokirjailija.
Tutustu Marjaanaan lisää urataival.fi.

25.10. Tunteiden viisaus

Miksi ahdistaa, raivostuttaa, nolottaa? Saako olla mustasukkainen, kateellinen tai ylpeä?
Eikö elämä olisi helpompaa ilman hankalia 
tunteita? Vai tuntuuko, ettei mikään tunnu miltään?
Miten rakentaisin viisasta suhdetta tunteisiini ja ymmärtäisin paremmin, kuinka tunteet vaikuttavat ihmissuhteissani?
Illan vieraileva asiantuntijapuhuja Suvi Laukkanen on yleislääketieteen erikoislääkäri, kognitiivinen kouluttajapsykoterapeutti sekä työnohjaaja.

29.11. Rajansa kaikella

Mitä ovat näkymättömissä olevat sisäiset rajat ja kuinka ne toimivat?
Millainen vaikutus rajoilla on hyvinvoinnissa ja ihmissuhteissa?
Millä tavoin tulen tietoisemmaksi omista rajoistani ja niiden avulla vahvistan voimavaroja sekä tasapainoa elämässäni?
Illan vieraileva asiantuntijapuhuja Päivi Niemi on mm. terapeutti, luennoitsija, tietokirjailija, seksuaalineuvoja ja työnohjaaja.
Tutustu Päiviin lisää paiviniemi.net.