Uncategorized

Huolta pitäen kevättä kohti

03/02/2019

Vuoden 2019 toimintamme käynnistyi kauniina tammikuisena lauantaina historiallisessa Villa Wivissä lempeää, rohkaisevaa ja levollista Pidän huolta- päivää viettäen. Koolla oli upea osallistujajoukko, lounaan jälkeen paikalle saapui myös asiantunteva ja inspiroiva Ronnie ja läpi päivän ihana Paula loihti keittiössä mitä herkullisimpia tarjoiluja. Päivän aikana saimme yhdessä pysähtyä ja levätä, oppia uutta itsemyötätunnosta, harjoitella sitä käytännössä ja lopuksi laajentaa aihetta siihen, kuinka iso merkitys itsemyötätunnolla on myös ihmissuhteissamme. Saimme päivästä paljon hyviä palautteita, joista muutamia olemme lisänneet sivustollemme “Kokemuksia”-välilehdelle. Ajatuksenamme on järjestää tulevaisuudessa toinen Pidän huolta -päivä vastaavalla teemalla, sekä mahdollisesti myös muilla teemoilla, jotta yhä useampi pääsisi nauttimaan kokonaisvaltaisesti hellivästä ja myös omaan arkeen levollisuuden välineitä tarjoavasta huolenpidon päivästä.

Pidän huolta on meille toistaiseksi sivutoimista työtä. Olemme kevään suhteen päätyneet siihen, että keskitymme erityisesti pitämään huolta niin itsestämme kuin läheisistämme jättäen Pidän huolta -toiminnan nyt hetkeksi sivummalle. Meihin voi edelleen olla yhteydessä uusien ideoiden kanssa, ja otamme yhä mielellämme kaikenlaista palautetta vastaan. Tiedotamme hyvissä ajoin tulevasta toiminnasta tuttuun tapaan nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissa. Kannattaa siis edelleen pysytellä kuulolla, sillä jatkoa on luvassa!

Kiitos, että olet tehnyt kanssamme Pidän huolta -matkaa. Suhtaudumme, jos mahdollista, vieläkin intohimoisemmin siihen, että haluamme nähdä huolenpidon maailmassa kasvavan. Haluamme olla mahdollistamassa itsen ja huolenpidon äärelle pysähtymistä sekä tarjota erilaisin keinoin välineitä itsestä ja toisista huolta pitämiseen. Uskomme, että huolenpidon ja välittämisen lisääntyminen on tärkeä voimavara ja hyvinvoinnin mahdollistaja meistä jokaiselle. Rohkaisemme sinua edelleen ottamaan kevään aikana tietoisesti aikaa sille, miten huolenpito voisi sinun arjessasi pienin teoin ja valinnoin lisääntyä.

Parasta mitä ihminen
voi itselleen
silloin tällöin suoda
on antaa vain olla

Oikaista sohvan pohjalle selittelemättä
ryömiä viltin alle viivyttelemättä
maata vaiti ja vahtimatta
keneltäkään vaatimatta

Olla olemassa
koko kehonsa painolla
kaikilla aisteilla ja ajatuksilla
ja huomata ettei mitään
sen merkittävämpää

Voisi siinä kohtaa
saadakaan aikaan

-Elina Salminen-

 

Kaikkea hyvää kevääseesi toivottaen,

Elli ja Noora

 

Kuva: Kaisa Härkönen

No Comments

Leave a Reply