hetket kiitollisuus pidän huolta

Tämä merkittävä syksy

14/12/2018

Vuosi sitten näihin aikoihin istuimme yhdessä kahvilassa joulua tunnelmoiden ja oivaltavasta keskustelusta nauttien. Päädyimme pohtimaan, millainen vaikutus syntyy, kun asioille pysähtyy antamaan merkityksen. Mitä tapahtuu, kun erilaisissa hetkissä hiljentää vauhtia vähintään sen verran, että ehtii miettiä, mitä tämä juuri nyt tapahtuva hetki minulle merkitsee. Jaoimme kokemuksia hetkistä, joissa oli annettu merkityksiä, ja toisaalta myös hetkistä, jotka saivat kyyneliin asti siitä harmituksesta, että jokin tilanne ei ollut tapahtuessaan saanut sille kuuluvaa merkitystä. Kahvilan pöydässä vaihdoimme myös pienet joulupaketit ja kokeilimme käytännössä: miten mieleenpainuva hetkestä muodostui, kun kumpikin vuorollaan sai pysähtyä lahjan äärelle, tutkia sitä, sanoittaa heränneitä tunteita ja pohtia tuon uuden asian mahdollista vaikutusta omassa elämässä. Lahjat olivat pieniä, mutta itse hetken saadessa huomiota ja tietoisesti annetun merkityksen, riemun ja yhteyden tunteet syvenivät.

Tuossa samassa kahvihetkessä pyörittelimme jo aikaisemmin syksyllä syntynyttä ideaamme: Voisimmeko todella perustaa yhteisen yrityksen mielen ja ihmissuhteiden hyvinvoinnin edistämiseksi? Tänään Pidän huolta jää ensimmäiselle joululomalleen, ja me pysähdymme antamaan tapahtuneelle merkityksen. Muistelemme jännityksen väristyksiä kehossa ja poskipäille asti kohonnutta kiitollisuuden tunnetta, lukuisia Skype-puheluita ja lennokkaita kirjoitustuokioita, uuden löytämistä itsestä sekä oppimista toisesta ja toiselta. Kokosimme myös nettisivuillemme kokemuksia, joita Pidän huolta -tilaisuuksiin osallistujat ovat meille palautteissa kuvanneet. Voit käydä kurkkaamassa niitä täältä. Lisäksi haluamme sanoa kiitos jokaiselle, joka on jollain tavalla kulkenut Pidän huolta -matkassa mukana. Jokainen rohkaiseva sana, kannustava palaute, oivaltava kehitysehdotus, jaettu yhteinen hetki sekä kaikki kohtaamiset illoissa ovat olleet meille merkityksellisiä. Kiitos myös sinulle, joka olet lukien kulkenut tätä syksyä kanssamme.

Palaamme joululomalta tammikuun aikana. Tammikuussa järjestämme myös ensimmäinen Pidän huolta -päivän “Kohti levollisempaa arkea – itsemyötätuntoa stressin ja vaativuuden tilalle”. Ehdit vielä hyvin ostaa paikan itsellesi tai läheisellesi, jos kaipaat aloittaa ensi vuoden levollisuutta vaalien. Tapahtumasivulta löydät tämän viikonlopun ajan voimassa olevan joululahjatarjouksen: https://www.pidanhuolta.fi/?page_id=212

Toivomme, että sinullakin on mahdollisuus tämän joulun ja vuodenvaihteen kuluessa pysähtyä antamaan merkityksiä juuri omassa elämässäsi tapahtuvalle ja niin itsellesi kuin elämäsi ihmissuhteille. Toivomme kepeyttä ja syvyyttä, kaikkea sopivassa suhteessa.

 

Ennen kaikkea toivomme huolenpitoa jouluusi,

Elli ja Noora

Kuva: Elli Jaanisalo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply