keskeneräisyys lepo

Levollinen keskeneräisyys

23/11/2018

Toisinaan, jos en illalla saa unta, kuuntelen unihypnoosinauhoitetta. Rauhoittava naisääni keinuttaa mielen hiljalleen uneen puhumalla levosta, hengityksestä ja luvasta antaa sekä kehon että mielen levätä. Yhdestä äänitteessä toistuvasta ajatuksesta on tullut minulle erityisen mieleinen. Ajatus on jotakuinkin sellainen, että on ihan ok, jos sinulle jäi tänään tekemättömiä asioita. Se on osa elämää ja kertoo siitä, että elämä jatkuu vielä huomennakin.

Ajatusta voisi hyvin soveltaa elämään laajemminkin. On ihan ok, vaikka elämässä on monenlaisia asioita, jotka ovat vielä kesken tai ratkaisematta. Kaikessa ei tarvitse olla selkeyttä, vaan epämääräisyys sekä keskeneräiset ja ratkaisemattomat asiat voivat tässä hetkessä muistuttaa siitä huikeasta tosiasiasta, että tässä sitä vieläkin elellä porskutellaan. Vaikka elämän rajallisuuden muistaminen on tärkeää, levon hetkellä voi saada rauhaa myös sen muistamisesta, että suurella todennäköisyydellä elämä jatkuu vielä huomennakin. Keskeneräisyys voikin olla muistutus elämän lahjasta, osa sen rikkautta ja ihanuutta.

 

Elli

 

Kuva: Kaisa Härkönen

No Comments

Leave a Reply