omannäköinen elämä pidän huolta -ilta

Ilta omannäköistä elämää etsiville: Mihin Marjaana meitä johdattelee 6.9.

18/08/2018

“Olenko tällä hetkellä läsnä elämässäni?” pysäyttää, kun asetumme perjantai-iltapäivänä kahvilan rauhalliseen kulmaukseen pohtimaan omannäköistä elämää. “Voimme vaikuttaa tulevaan vain tämän hetken valinnoilla. Olemme vastuussa sanoistamme, teoistamme ja ajatuksistamme. Myös niistä, mitä emme sano, tee tai ajattele.” Hieman vavisuttavaa mutta samalla rohkaisevaa: minulla on näin iso vaikutus omaan elämääni joka hetki. Seurassamme istuu Marjaana Herlevi, ja tarkoituksena on suunnitella lisää tulevaa Pidän huolta -iltaa. Pian huomaamme, että jo suunnitteluun tarkoitettu hetki laittaa meissä paljon liikkeelle. ”Muutos lähtee nykytilan hyväksymisestä”, Marjaana jatkaa jämäkästi mutta lempeästi, ja me haluamme kuulla lisää. Marjaanan puhuessa oma mieli työskentelee tärkeiden kysymysten parissa. Hyväksynkö vallitsevan elämäntilanteeni ja kohdan, jota juuri nyt elän, lähes uhmakkaan tahtoni ja alati kiusaavan epävarmuuteni. Hyväksynkö sen, että en ole vielä perillä, samoin kuin sen, että en vielä edes tiedä, mitä etsin. Hyväksynkö, että olen jo löytänyt.

Yksi keskeinen teema läpi Marjaanan tulevan luennon on valinnat. Tulevassa illassa katsomme mielikuvien avulla elämää hieman pidemmälle ja herättelemme itseämme siihen, millaisin nykyhetken valinnoin voimme olla kulkemassa kohti omannäköistä elämää. Tulevaisuuden kuvittelun rinnalla Marjaana näkee tärkeänä jo tehdyt valinnat sekä tilanteet ja vaikuttimet niiden taustalla. Emme ole tehneet vääriä valintoja, kuten herkästi saatamme ajatella, vaan niiden takaa on aina löydettävissä jokin perusta, jolta juuri siihen valintaan on päätynyt. ”Minulla esimerkiksi on seitsemän ammattia”, Marjaana sanoo hymyillen ja kertoo rauhoittavasti omasta elämästään. Illassa tarkastelemme, miten myös omia aikaisempia valintojaan ymmärtämällä voi saada suuntaa ja varmuutta tuleviin valintoihin.

Marjaana puhuu kestävistä valinnoista ja ratkaisuista, liittyvät ne sitten uravalintoihin tai mihin tahansa elämän osa-alueeseen. ”Jotta voi tehdä kestäviä valintoja, on pysähdyttävä ja annettava aikaa, on etsittävä ja löydettävä itseään”. Tässä Marjaana haluaa ihmisiä auttaa. Kun tulee tietoisemmaksi siitä, mikä juuri itselle on tärkeää ja millainen arvopohja itseä ohjaa, on vakaampaa tehdä omannäköisiä valintoja. Marjaana puhuu jokaisen omasta tarinasta ja toisaalta mahdollisuudesta vahvistaa tietynlaista tarinaa. Jälleen tärkeitä valinnanpaikkoja: millaisen tarinan vahvistamista haluan jatkaa ja mitä uutta tarinaa haluan lähteä käsikirjoittamaan?

Esitämme Marjaanalle toiveen, että hän käsittelisi illassa intuition merkitystä omannäköisessä elämässä. Marjaana ilahtuu, sillä aihe on hänestä oleellinen. Marjaana puhuu intuition kanssa rinnakkain sisäisestä viisaudesta ja toisaalta ottaa esille rohkaisevan, meille kaikille tarjolla olevan näkökulman: intuitio on myös taito muiden taitojen joukossa. Illassa saamme kuulla lisää siitä, miten tätä taitoa voi itsessään tutkia ja miten sitä voi harjoitella.

Kannustuksen ja kannustamisen tärkeys innostaa sekin silminnähden Marjaanaa. “Iltaisin voi kysyä itseltään, olenko saanut tänään kannustusta tai toisaalta olenko kannustanut tänään jotakuta.” Marjaanan tätä pohtiessa myös oma mieli ryhtyy työstämään näitä kysymyksiä. Jäämme yhdessä miettimään kohtaamisten tärkeyttä omannäköisten elämien rakentumisessa.

Marjaanan inspiroiva tapa olla, puhua ja kohdata on tehnyt meihin vaikutuksen. Lähdemme hetkestä mukanamme kuplivaa intoa ja odotusta. Mitä uutta voimmekaan tulevassa illassa oivaltaa, miten tulemme ravituiksi ja miten yhteys voi meitä kannatella.

Tervetuloa mukaan Pidän huolta -iltaan “Omannäköinen elämä” 6.9. kahvila Lillaniin!

Ohjeet paikan ostamiseen löydät täältä.

Elli ja Noora

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply