huomion suuntaaminen Innostus pidän huolta

Pitäisinkö huolta?

27/07/2018

Lempäälän syystuulissa ja syvällisten keskustelujen parissa pitkään pinnan alla kypsynyt, mutta lopulta täysin pakottomasti sanoiksi ponnahtanut kysymys: Olisiko mahdollista luoda jotain sellaista toimintaa, jota itse kaipaamme ja johon haluaisimme osallistua? Tilaisuuksia, joiden avulla voisimme olla oppimassa uutta ja joita järjestämällä voisimme mahdollistaa oivaltamisen kokemuksia myös muille. Idean taustalla vaikutti vahvasti yhteiset hetkemme, joissa olemme ihmetelleet oleellista yhdessä, puntaroineet hankalia kysymyksiä keskeneräisinä, heittäytyneet pelottomasti ajatusvirtaan, kohdanneet omaa haavoittuvuuttamme ja kasvaneet niin itkun kuin naurun saattelemina. Silloin ja siitä syntyi Pidän huolta – ystävyydestä ja kokemuksesta, että syvä yhteys itseen mahdollistaa läsnäolemisen toiselle ja toisaalta toisen avulla voi lähentyä myös itsensä kanssa.

Kuten täällä sivuillamme kiteytämme, Pidän huolta on yhteyden kokemusta, oivaltamisen iloa sekä kulkemista kohti tietynlaista mielentilaa. Haluamme olla tarkastelemassa elämää huolenpidon näkökulmasta. Kysyä niin kepeiden kuin niiden kipeimpien asioiden keskellä: miten voisin juuri nyt pitää itsestäni tai tästä asiasta huolta? Laadukas ja luotettava tieto on meille tärkeää, ja siksi valitsimme kutsua Pidän huolta -tilaisuuksiin asiantuntijapuhujia, jotka ovat perehtyneet käsiteltäviin aiheisiin perusteellisesti. On isoja asioita, joista pitää huolta, kuten perhe- ja ystävyyssuhteet, terveys ja tärkeiksi koettujen arvojen toteutuminen omassa elämässä. Vanhemmuus, omat vanhemmat ja kaikki käsittelemättömät kivut. Yhteisöjen ja yhteisöllisyyden vaaliminen sekä oikeudenmukaisuuden toteutuminen. On myös valtavasti sellaista, mistä voi pitää huolta pienissä, ohikiitävissä hetkissä: hymy tuntemattomalle, kaunis palaute työtoverille, lempeä taputus omalle olalle, tilan antaminen tunteelle.

Huomion suuntaaminen ja kaikesta juuri nyt tapahtuvasta tietoisemmaksi tuleminen ovat tärkeitä mielentaitoja. Toivomme, että täällä blogimme kirjoitusten parissa voisit pysähtyä kanssamme erilaisten teemojen äärelle ja halutessasi tunnustella niiden kautta omaa elämääsi.

Nyt on mahdollista pohtia, onko elämässäni jokin erityinen asia, osa-alue, suhde tai kysymys, joka tarvitsisi huolenpitoa tällä hetkellä? Voinko ajatella sitä levollisin mielin vai olisinko mieluummin ajattelematta? Miltä tuntuu, kun pidän asiaa mielessäni?

Olemme innoissamme, että Pidän huolta on vihdoin myös sellaista, minkä voimme jakaa kanssasi. Toivottavasti kohtaamme niin täällä blogissa kuin tulevissa Pidän huolta -tilaisuuksissa.

Elli ja Noora

 

Kuva: Kaisa Härkönen

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply